>  Početna
  >  Aktivnosti
  >  Aktuelno
 

Maraton za Ginisa


U ponedeljak 24.10.2016. godine u 13h ispred restorana Gošović na Zlatici, maratonac Goran Nikolić je prošao kroz cilj u Podgorici. Goran trči u okviru humanitarne akcije pod nazivom "55 maratona za 55 dana".

 

"55 maratona za 55" uzastopnih dana je doprinos afirmaciji sposobnosti osoba sa invaliditetom za obavljanje i najsloženijih poslova. Cilj ovog maratona je promovisanje sportskih, kreativnih i intelektualnih potencijala osoba sa invaliditetom. Goran će sjutra u 13h proći kroz cilj u Podgorici. RC Podgorica će doprinijeti akciji izlaskom u susret Goranovim potrebama dok bude boravio u Podgorici.

 

Goran Nikolić

 

Aktivni rekreativac (trčanje na duge staze) je 25 godina. Bio je 5 godina član nacionalnog biciklističkog tima Srbije sa kojim je učestvovao na 2 svetska prvenstva i niz regionalnih takmičenja. Uspešno je istrčao svih 29 maratona na kojima je nastupao.

 

 

Goranova humanost bez granica

 

Želja mu je da snagom svojih mišića, kapacitetom sopstvenih pluća i jačinom vlastite volje, promovišući na najzahtevniji ekstremni način sportske, kreativne i intelektualne potencijale osoba oštećenog vida pozove: institucije, kompanije, fondacije i finansijske organizacije da ga u vidu sponzorstva ili donatorstva u tome podrže.

Ostvarena sredstva će transparentno uložiti u opremanje regionalnog centra za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom „ISKRA" i u izgradnju i opremanje jednog ili dva mini kampa za slepu i slabovidu decu i omladinu.

 

 

Rotary – Generalni pokorivtelj

 

Generalno pokroviteljstvo obuhvata angažovanje Rotari klubova i njihovih članova Districta 2483 u pružanju logističke podrške realizatoru projekta: obezbjeđivanje smeštaja, hrane i goriva, učestvovanje u promociji projekta

 


Back to top

Rotary Club Podgorica