>  Početna
  >  Aktivnosti
  >  Aktuelno
 

Rotari klub Podgorica uručio "Shoebox" paketiće djeci sa socijalnim potrebama

U prostorijama Crvenog Krsta, predstavnici Rotari kluba Podgorica petnaesti put tradicionalno su uručili "Shoebox” paketiće djeci iz Crne Gore. Paketi koje je u Crnu Goru poslao Rotari klub iz Southamptona u Engleskoj namijenjeni su djeci bez roditelja, izbjeglicama i djeci sa socijalnim potrebama uzrasta od 0-14 godina. ""Shoebox” paketiće pripremila su djeca iz Engleske i uputila vršnjacima iz Crne Gore” - izjavio je predsjednik Rotari kluba Podgorica, Dragan Vuković.
 
"Paketići se dijele djeci kojoj najviše trebaju, a kojima takav gest puno znači. Posebno u doba Novogodišnjih i Božićnih praznika."  Uz čestitke i e-mejl adrese, paketići "Shoebox” sadrže igračke, kape, šalove, rukavice, higijenske pakete, čarapice, ukrase, društvene igre, slagalice i sl. Razvrstane su po polu i uzrastu od tek rođenih beba do 3 godine, od 3-7, od 7-10 i od 10 -14 godina. Djeci sa socijalnim potrebama predstavljaju djelić sreće ali i znak da neko negdje misli i brine o njima.
 „Shoebox" humanitarni paketići su se prvi put pojavili u Americi i Engleskoj, a zatim proširili i na ostale zemlje. Shoebox je velika akcija za ugroženu djecu širom svijeta. Djeca dobrostojećih roditelja iskoriste kutije od cipela tako što ih oblijepe ukrasnim papirom, u njih stave neku igračku, čestitku, odjeću, obuću, ukrase ili slatkiše i sve zapakuju. Ti pokloni se zatim šalju u nevladine i humanitarne organizacije. U proteklih 10 godina preko 24 miliona Shoebox paketića je isporučeno djeci širom svijeta."
Za 15 godina RC Podgorica sproveo je veliki broj akcija. Najveći broj su bile samostalne i usmjerene ka institucijama i organizacijama u zdravstvu i obrazovanju  i u rehabilitaciji invalidne djece i omladine u Podgorici. Poseban dio kontinuiranih humaniratarnih aktivnosti je usmjeren ka djeci bez roditeljskog staranja, djeci sa socijalnim potrebama i izbjeglicama iz kampa na Vrelima Ribničkim” – kazao je Vuković.Šest crnogorskih rotari klubova svake godine podijele više hiljada poklona djeci kojima je potrebna pomoć i znak pažnje.
 
 
 

Back to top

Rotary Club Podgorica