>  Početna
  >  Aktivnosti
  >  Aktuelno
 

Donacija Rotari kluba Podgorica i Lovćen osiguranja

U prostorijama kompanije Wireless Montenegro, članovi Rotari kluba Podgorica predali su direktorima seoskih osnovnih škola više od 600 đačkih torbi, koje će kasnije biti dodijeljene njihovim učenicima. Uz podršku "Lovćen osiguranja”, Rotari klub četvrtu godinu zaredom organizuje ovakvu humanitarnu akciju. „Ove godine opredijelili smo se da to budu đaci u seoskim školama i u tom pravcu izabrali smo 21 seosku školu", kazao je predsjednik Rotari kluba Podgorica Blažo Šaban.
 
 Prema njegovim riječima, članovi Rotari kluba ovom donacijom željeli su da daju „mali doprinos djeci iz seoskih škola, koja su u težem materijalnom položaju u odnosu na djecu iz gradskih sredina". Najavio je da će i dalje sprovoditi slične akcije, po čemu su inače prepoznati rotari klubovi i poželio učenicima uspješnu školsku godinu.  Direktore osnovnih škola obradovala je pažnja humanitarne organizacije i razumijevanje materijalnog statusa učenika seoskih škola.  
 
Radovan Đuričković, direktor OŠ „Blažo Mraković" u Donjem Zagaraču, zahvalio je na donaciji i pohvalio gest podgoričkog Rotari kluba. „Škole su posebne institucije i pokloni su uvijek dobrodošli. Svaka donacija ide u školski napredak, a oni koji doniraju zaslužuju svaku pohvalu", kazao je Đuričković.
 
 Biljana Ćulafić, direktorica OŠ „Vlado Milić" u Donjoj Gorici kazala je da su školske torbe namijenjene za 30 učenika lošijeg materijalnog stanja područnih odjeljenja u selima Beri, Grbavci i Farmaci. „Ovom prilikom želim da zahvalim Rotari klubu Podgorica i Lovćen osiguranju što su se sjetili naših učenika iz područnih odjeljenja, kojima će mnogo značiti da dobiju novu torbu na koju će biti ponosni i koja će njima značiti da se na neki način izjednače sa ostalima. Zbog toga smo našim dragim prijateljima veoma zahvalni, ali nam je drago da ljudi ovakvim primjerom pokazuju da još uvijek postoji solidarnost i empatija sa onima koji su lošijeg materijalnog stanja", kazala je Ćulafić.  
 
Rotari klub Podgorica postoji već 16 godina, a u posljednje četiri godine dodijelili su preko 2.400 školskih torbi učenicima osnovnih škola.
 
 
 
 

Back to top

Rotary Club Podgorica