>  Početna
  >  Rotarakt

 

Opšte informacije

Rotaract je međunarodna ogranizacija servisnih klubova za mlade između 18 i 30 godina, koja podstiče liderstvo, razvoj građanskih prava, pomaže u uspostavljanju visokih etičkih standarda u poslu i promoviše mir i razumjevanje na globalnom nivou.

Ideja i misija Rotarakt kluba je da njeni članovi pomažu, na volonterskoj osnovi, zajednici u kojoj bistvuju i stvaraju. Ciljane organizacije i udruženja kojima Rotaract klub pomaže su bazirane na pomoći specifičnim grupama stanovništva i pojedincima koji su u stanju nemogućnosti adekvatnog staranja o sebi i ljudima oko sebe. Takve prepoznajemo kao grupu ljudi, koji se teško ili teže zapošljivu i prilagođavaju zajednici, i u tom duhu se trudimo da pomognemo na adekvatan način.

Bitno je istaći da se pomoć Rotaract kluba ogleda ne samo u finansijskom podsticaju pomenutih insituticija i organizacija, već i u akcijama koje imaju za cilj podizanje opšte svijesti o problemima u društvu ili grupama stanovništva koje su u problemu.

Velika snaga Rotaract kluba leži u diverzifikovanom timu ljudi koji čine klub, te njihovim različitim profesionalnim i ličnim pozadinama, čija različitost čini jednu neraskidivu cjelinu i formira snagu i sinergiju djelovanja, uz pomoć koje se uspješno sprovode akcije i djelovanje kluba. Klub u ovom trenutku čini 17 mladih, sposobnih ljudi, koji su u svom poslu ili zanatu lideri i pozitivan primjer zajednici u kojoj djeluju.

Vjerujemo da, uz sve gore navedeno, činimo jednu ozbiljnu grupu mladih ljudi, koji imaju potencijal i prostor za djelovanje na svim prostorima, pogotovo u segmentu pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija. Naša mladost, poletnost, entuzijazam i dobra volja su okosnice našeg djelovanja i  sastajanja, pa tako formiramo jednu koherentnu grupu mladih lidera koji su voljni pomoći u svakom trenutku, shodno cilju i motu koji stoji iza cijele Rotary International porodice: ,,Service above self ‘’ – iliti služba iznad sebe samih.

Back to top

Rotary Club Podgorica